Zilverstad Symposium 2016: Design in Zilver

Op woensdag 30 november 2016 vindt het 17e Zilverstad Symposium plaats, traditiegetrouw in hét museum van de Zilverstad: het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven.   Het thema van dit jaar is: Design in zilver.

Het thema is gebaseerd op de ambitie van het Zilvermuseum om gebruikszilver weer voor een breder publiek aantrekkelijk te maken om te kopen. Door samenwerking tussen producenten, ontwerpers en uitvoerders en de wil om samen te zoeken naar innovaties, moet het mogelijk zijn om gebruikszilver te gaan maken in kleinere en grotere getallen. Design wordt daarbij een van de speerpunten.   Tijdens het symposium wil het Zilvermuseum een basis leggen voor deze ambitie en de mogelijkheden onderzoeken. Deelnemers van het symposium wordt gevraagd mee te denken en deel te nemen aan een forumdiscussie. Om een goed beeld te kunnen vormen wordt voorafgaande aan de discussie de dag gestart met een aantal sprekers. Elke spreker houdt een betoog van een half uur over een deelonderwerp passend binnen het thema “Design in Zilver”. Het betoog eindigt in een stelling.   Nadat alle sprekers hun betoog hebben gehouden ligt er een aantal stellingen die tijdens de forumsessie nader onderzocht worden.   Sprekers zijn onder andere: Martijn Paulen (directeur Dutch Design Week), Joffrey Walonker (Design manager Royal Van Kempen & Begeer) en Irene Meyjes (kunsthistoricus). Kosten: € 55,00 per persoon. Vrijwilligers Zilvermuseum en studenten: € 25,00.   Woensdag 30 november 2016,  Tijd: 10.00-16.00 uur    Aanmelden voor het symposium via www.zilversymposium.nl

LID WORDEN

Onderneem het samen met talloze andere bedrijven in Bergambacht! Wij nodigen u van harte uit om vrijblijvend een ledenvergadering bij te wonen.