Aanmelden AED en Vrijwilligers
 

De gemeente Krimpenerwaard wil graag dat er in elke kern van onze gemeente minimaal één AED beschikbaar is die 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is. Wanneer iemand onwel wordt en mogelijk een hartstilstand heeft, is snelle hulp erg belangrijk.

HartveiligWonen is een hulpsysteem dat ervoor zorgt dat vrijwilligers snel ter plaatse kunnen zijn om iemand te reanimeren, totdat de ambulance arriveert.

 AED registreren

Om snelle hulpverlening te realiseren, is het in de eerste plaats belangrijk te inventariseren op welke locaties in onze gemeente AED’s hangen. Ook willen we inventariseren of deze AED’s buiten hangen en dus 24 uur per dag beschikbaar zijn. Om te inventariseren of uw onderneming, beschikt over een (buiten-)AED, vragen wij u de AED te registeren op de website www.hartveiligwonen.nl. In het bijgaande stappenplan kunt u lezen hoe de registratie in z’n werk gaat. Aan u de vraag om de AED vóór maandag 26 februari te registeren op de website van HartveiligWonen. Is de AED in het pand waar u werkt al geregistreerd via de website van HartveiligWonen, dan hoeft u natuurlijk geen actie meer te ondernemen. Let op: alleen de registratie via de website van HartveiligWonen is geldig.

 

Burgerhulpverleners

Om overal in Nederland binnen de cruciale 6 minuten te kunnen reanimeren, zijn veel burgerhulpverleners nodig. Dit zijn vrijwilligers die kunnen reanimeren of dit willen leren. En die willen en kunnen uitrukken als er in hun buurt iemand een hartstilstand krijgt. Iedereen die kan reanimeren, kan zich aanmelden als burgerhulpverlener. Kunt u reanimeren en wilt u zich ook aanmelden als burgerhulpverlener? Meld u zich dan aan via websitewww.hartveiligwonen.nl.

 

Kunt u nog niet reanimeren, maar wilt u graag weten wat u moet doen als een medemens in nood is? Neem dan contact op met de plaatselijke EHBO-vereniging om een erkende reanimatietraining te volgen. De gemeente zal de kosten voor deze eenmalige reanimatietraining vergoeden als u zich in 2018 nog aanmeld.

Wilt u meer weten over HartveiligWonen in onze gemeente? Bezoek dan de informatiebijeenkomst op woensdagavond 7 maart! De bijeenkomst start om 19.30 uur en vindt plaats in partycentrum Amicitia, Raadhuisplein 1 in Lekkerkerk. Omdat we graag willen weten op hoeveel bezoekers we kunnen rekenen, vragen wij u vóór donderdag 1 maart een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u van plan bent te komen.

Heeft u vragen? Kijk dan op de website www.hartveiligwonen.nl of neem contact op met HartveiligWonen via telefoonnummer 088 625 42 00 of e-mailadresDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hartelijk dank voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet,
Gemeente Krimpenerwaard

LID WORDEN

Onderneem het samen met talloze andere bedrijven in Bergambacht! Wij nodigen u van harte uit om vrijblijvend een ledenvergadering bij te wonen.