Convectie Ovens. Baktijden, Kookgerei En Andere Kooktips

Convectieovens waren vroeger alleen te zien in restaurants of op kookshows. Je kon het je niet veroorloven om een professionele keuken te hebben, hoeveel je ook van de ovens hield. Tegenwoordig is het mogelijk om keukenreeksen van commerciële kwaliteit toe te voegen aan elke keukenrenovatie, dankzij betaalbare high-end opties zoals de Kucht KRG3080U of Thor Kitchen HRG3080U tegen middenklasse prijzen. Maar alleen omdat je er een kunt betalen, wil nog niet zeggen dat je automatisch weet hoe je er een moet gebruiken. Deel vandaag een aantal belangrijke baktips om u te helpen het meeste uit uw heteluchtoven te halen.

Verlaag Je Baktemperatuur Met Minimaal -4 C Bij Gebruik Van Een Heteluchtoven

Je kunt op lagere temperaturen bakken omdat het kookproces efficiënter is.

U moet uw kookmethodes aanpassen wanneer u een convectiekoker gebruikt in plaats van een traditionele oven. Convectieovens zijn efficiënter omdat ze een afzuigventilator hebben.

Over het algemeen wilt u de oventemperatuur met ongeveer -4 C verlagen in vergelijking met de instelling die u in een conventionele oven kiest. U kunt de aanpassingen in uw kookboek of recept voor heteluchtovens direct volgen, zonder verdere aanpassingen. En het is belangrijk om te onthouden dat de precieze temperatuuraanpassing van een conventionele naar een convectieoven niet altijd -4 C zal zijn; het exacte aantal zal variëren met de twee ovens in vergelijking en met wat je bakt.

Controleer Je Eten Op De 1/2 En 3/4 Punten In Je Kooktijd

U kunt uw kooktijd verkorten door uw ogen, neus en tong te gebruiken in plaats van de timer.

Wat je ook kookt in een convectieoven, het duurt iets minder tijd om volledig te bakken dan in een conventionele oven (of een convectieoven met de ventilator uitgeschakeld). Je wilt er zeker van zijn dat je eten niet aanbrandt. Om een idee te krijgen van de kooktijd, check het gerecht halverwege. Je zult je gerecht vaker moeten inspecteren naarmate je dichter bij het laatste punt komt. U zult uw voedsel vaker willen controleren dan de timer te volgen, aangezien dit bijna altijd het geval is bij het koken. Hoe meer tijd u besteedt aan het bakken met dezelfde heteluchtoven, hoe beter u kunt inschatten hoeveel tijd u nodig heeft om bepaalde maaltijden te bereiden, en hoe meer u de hierboven beschreven check-recheck-recheck-stappen kunt overslaan.

Houd De Oven Minstens Half Leeg Om De Efficiëntie Te Maximaliseren

Vul je oven niet te vol

Een convectieoven is in feite een gewone oven met een ventilator en een uitlaatsysteem om hete lucht effectief door de binnenkant van uw oven te verplaatsen, waardoor voedsel sneller en gelijkmatiger wordt gekookt. Convectiefuncties vereisen dat lucht vrij kan stromen om te kunnen werken. Om dit mogelijk te maken, mag uw oven niet overvol zijn.

Het is niet dat je eten niet kookt, want dat zal wel gebeuren; het zal echter aanzienlijk langer duren en zal plaatsvinden met een lagere efficiëntie.

Met andere woorden, u krijgt niet de voordelen van een convectieoven als u deze tot de kieuwen met voedsel propt. Dit betekent niet dat u niet meerdere rekken kunt gebruiken om te bakken, maar het betekent wel dat de rekken wat vrije ruimte moeten hebben in plaats van volledig gevuld te zijn van de ene wand van de oven naar de andere.

Gebruik De Juiste Maat Pannen En Bakplaten Voor Je Recepten

en houd bij welke pannen het beste werken bij welke recepten

Omdat ze de luchtcirculatie beïnvloeden, kunnen de snelheid en het kookgemak van uw heteluchtoven worden beïnvloed door het type pannen of bakplaten dat u kiest. Bij het bakken van koekjes en koekjes, het roosteren van groenten, wil je een goede luchtcirculatie om knapperig voedsel te creëren; daarvoor wil je pannen met lage zijkanten en bakplaten zonder randen. Voor het bakken van stoofschotels, cakes en andere soortgelijke gerechten die niet gefrituurd hoeven te worden, zijn hoge pannen het beste.

Zet De Ventilator Uit Bij Het Bakken Van Cakes, Brood, Souffls En Custards

maar ook gerechten die het beste gebakken kunnen worden zonder de convectiefunctie.

Heteluchtovens lossen niet alle bakproblemen op. Terwijl een aantal gerechten goed werken met de luchtbeweging en warmtetoevoer van een convectieoven, doen ze dat niet allemaal. Heteluchtovens kunnen door de constante beweging in de oven soms problemen geven met taarten. Snelle broden kunnen hierdoor ook moeilijk rijzen. Custards kunnen uitdrogen en knapperig worden door de drogere omgeving van de heteluchtoven. Simpel gezegd, als je een gerecht bakt dat baat heeft bij extra vocht, laat dan de convectieventilator uit en kook het op een conventionele manier.

Wat Is Een Heteluchtoven Van Hoge Kwaliteit Tegen Betaalbare Prijzen?

Ten slotte zijn we dol op de Thor Kitchen HRG3080U voor een hoogwaardige kookervaring voor gemiddelde prijzen.

Heteluchtovens zijn een favoriet van ons. We houden van de flexibiliteit die ze bieden en de mogelijkheid om ze met een simpele schakelaar weer om te bouwen naar conventionele ovens. Ze kunnen kostbaar zijn, dus we raden aan om modellen te kiezen die kracht, kwaliteit en ondersteuning bieden. Een uitstekende keuze is de Thor Kitchen HRG3080U 76 cm gasfornuis (hier besproken); het combineert professionele kracht met middenklasseprijzen. We raden de Kucht 76 cm gasfornuis aan als je wat meer geld hebt. Hoewel de machines functioneel identiek zijn, wordt de Kucht geleverd met een veel betere klantenservice, wat de moeite waard is om in te investeren om de betrouwbaarheid op lange termijn te garanderen.

Als u ons onderzoek naar PMC nuttig vindt, kunt u onze inspanningen volgen om huishoudelijke apparaten maniakaal te blijven beoordelen door te winkelen via onze bovenstaande links. We zullen blijven vechten voor een schoon huis, ongeacht de verschrikkingen die dieren en kinderen kunnen veroorzaken.