Van Begin Tot Eind

Vanaf de eerste dag was het duidelijk: de keuken van het tv-project in Winchester, Massachusetts, was oud, donker en verouderd. Kim Whittemore, Bruce Leasure, de huiseigenaren, kochten het huis in de stijl van de jaren zestig. Ze hadden bruine kasten, formica met goudmarmering en bloemengestreept behang. Het echtpaar wist dat de kamer gerenoveerd moest worden en ze begonnen met plannen zodra de cheque was getekend.

De Winchester-keuken werd gedemonteerd, herbouwd, gemeten, besteld en uiteindelijk geïnstalleerd in de komende zes maanden. Timmerlieden, elektriciens, loodgieters, vloerinstallateurs en aanrechtfabrikanten creëerden een keuken die bij de periode past voor het huis van de koloniale heropleving uit 1922. Het is nu de perfecte keuken voor het stel – misschien wel hun favoriete kamer. Bruce zegt: “We houden van elk detail hier.” ‘En het spijt me, er was veel om te onthouden.’

De oude keuken uit de jaren 60 paste niet bij het huis – of bij de behoeften van een stel dat graag vermaakt.

Het Plan Maken

Huiseigenaren Kim en Bruce begonnen hun keukenrevisie waar alle huiseigenaren beginnen: met TOH-hoofdaannemer Tom Silva en een architect – in dit geval David Stirling. Stirling, die verantwoordelijk was voor de hele renovatie van het huis, bedacht een plan om de keuken van 13 x 5,5 m te vergroten tot 400 vierkante voet. Toen vroegen de huiseigenaren keukenontwerper Jeff Peavey, mede-eigenaar van The Kennebec Company, om de aangepaste details uit te werken.

Peavey ontmoette het paar vier maanden voor de voltooiingsdatum. Het was een snelle ontmoeting. Hij vroeg hen naar hun mening over andere keukens. Ze brachten tijdschriften mee en bespraken lay-out, afwerking en hardware. Verlichting, balies, plaatsing van apparaten en functionaliteit. Peavey zegt dat zelfs als huiseigenaren maar een paar voorkeuren hebben, het het gesprek kan leiden en hen kan helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Het paar wilde kasten van meubelkwaliteit en professionele apparaten op een plek die comfortabel genoeg was voor zowel vermakelijke als intieme maaltijden. “We zouden nooit een formele eetkamer gebruiken”, zegt Kim. Kim zegt: “We eindigen vaak rond de tafel in de keuken.” Peavey liet zich inspireren door de restauratie van de keukens door Colonial Williamsburg in 1920, met grote werktafels en beschilderde kasten.

Peavey schetste een ruwe plattegrond met behulp van millimeterpapier terwijl ze spraken. Deze schets was wat Peavey vervolgens naar zijn winkel in Bath, Maine stuurde. Zes ontwerpers creëerden aparte kamers en combineerden hun ideeën om de hele ruimte in vier weken tijd te plannen. De ontmoetingen resulteerden in een reeks potloodschetsen met verhogingen voor elke muur.

Het kastontwerp is door de huiseigenaren en ontwerpers afgerond. Ze selecteerden ook werkbladen, verlichting, vloeren en apparaten. Dit is een cruciale stap in het handhaven van een goed georganiseerde lay-out. Pas toen deze details waren geregeld, kon Peavey de definitieve blauwdrukken maken.

Kennebec heeft de ruimte tot in detail opgemeten en mechanische tekeningen gemaakt. Na een paar kleine aanpassingen gaf Peavey twee weken later de definitieve plannen aan de winkel en begonnen meubelmakers de keuken van Kim en Bruce te bouwen.

Bij de totstandkoming van de keukenplannen van Winchester waren drie fasen betrokken. BOVEN: Een ruwe lay-out wordt geschetst op ruitjespapier. MIDDEN – Een maand later wordt een meer gedetailleerde potloodtekening gemaakt en worden voor elke muur verhogingen gemaakt op basis van de ontwerpen van de teams. ONDER: Een definitieve, afgemeten blauwdruk, waaruit kasten kunnen worden besteld, kon pas worden getekend als de muurlijst klaar was, enkele maanden na de renovatie.

Het Laten Gebeuren

Het team van Silva Brothers heeft muren afgebroken die bestemd waren voor sloop terwijl de keukenplannen op papier werden getekend. Daarna versterkten ze een steunbalk van de achterwand met staal en bewerkt hout om de twee verdiepingen en het dak erboven te ondersteunen. Tom zegt dat de bovenste niveaus werden ondersteund door een 4×8. ‘Hoe kan dat in 1922 verkeerd zijn?’ Tom begon pas met inlijsten nadat hij er zeker van was dat de achterwand sterk genoeg was.

Nadat de indeling was vastgesteld, maakten de onderaannemers de ruimte klaar voor wandplaten. Meester-elektricien Allen Gallant installeerde de bedrading en apparaten. Meesterloodgieter Ronald Coldwell installeerde de leidingen voor de gootstenen en ontdoeners.

Toen de kasten arriveerden, namen Stephen Long en Tim Donovan, die timmerlieden afwerken met het geduld van monniken, het over. Langzaam en zorgvuldig maten ze, schreven ze in het zand, schaafden ze en egaliseerden ze. Binnen een week hadden ze de onderkasten geplaatst. Vervolgens werden de spekstenen werkbladen gemaakt. Gelukkig kunnen ze ter plaatse op maat worden gesneden – voor sommige stenen werkbladen moet de installatie van de kast een week of langer worden onderbroken, terwijl fabrikanten een sjabloon maken voor een winkel om ze te snijden.

Al snel gonsde de kamer van de geluiden van de ambachten: timmerlieden, loodgieters, elektriciens, vloerders, allemaal in harmonie. Na maanden van voorbereiding gingen de kasten omhoog en werd beadboard om de muren van de kamer gewikkeld. Er werden verlichtingsarmaturen boven de tafel / het eiland geïnstalleerd en de secretaresse van tijger-esdoorn vond een huis tussen twee deuren.

De keuken is ontworpen en getekend op papier. Het was een kamer die herinneringen naar boven bracht en de vaardigheid en zorg van veel mensen weerspiegelde.

Deze loodgieter- en verwarmingsexpert van Old House, Richard Trethewey, legt stralingswarmtepanelen neer en timmerman Gerald Searle installeert beadboard.

Het Is Waar Je Het Kunt Vinden

Architect:

David Stirling

AIA

Stirling/Brown Architecten

Winchester, Massachusetts

781-721-1310

Maatwerk kasten:

The Kennebec Company

Bad, ME

207-443-2131

Meubelmaker:

Tim Donovan

Wiscasset (ME)

207-882-1214

Algemene aanneming

Stephen Long

Stephen P. Long Homebuilder

Mendon, Virginia

802-775-6202