Wat Is Het Russische Slaapexperiment? Is Het Echt Is Het Echt?

Wat Is Het Russische Slaapexperiment? Is Het Echt Hoe Werkt Het?

We weten allemaal dat slaap essentieel is voor onze gezondheid. We weten wat er gebeurt als we zelfs maar een paar dagen zonder slaap gaan. Maar wat zou er gebeuren als iemand een hele maand zonder slaap zou gaan? We hebben het niet over slechts twee tot drie uur per dag slapen. Het gaat erom dat je minimaal een maand wakker blijft.

Elke verstandige persoon zou op dezelfde manier reageren: het is onmogelijk om langer dan 30 dagen wakker te blijven. Wat we ook proberen, we vallen in slaap als we moe zijn. Zelfs mensen met chronische slapeloosheid kunnen op een gegeven moment in slaap vallen.

Het is interessant om je voor te stellen wat er zou gebeuren als iemand zo lang zonder slaap zou gaan. Hoewel het niet is gedaan, zijn er veel verhalen online die beweren dat er in het verleden experimenten zijn uitgevoerd om de effecten van langdurig slaaptekort te bepalen. Het Russische slaapexperiment is misschien wel het meest bekende.

Wat is het Russische slaapexperiment?

Wat zou er gebeuren als iemand bijna 30 dagen zonder slaap zou gaan? In de Sovjet van de jaren veertig ging een onderzoeksgroep op zoek om dit te ontdekken. Vijf politieke gevangenen werden door onderzoekers genomen en gedurende 15 dagen in een verzegelde kamer vastgehouden. Ze kregen continu een stimulerend middel in de lucht om hen maximaal 30 dagen wakker te houden. Ze kregen te horen dat ze vrijgelaten zouden worden als ze 30 dagen wakker konden blijven.

De eerste dagen leek alles normaal. De proefpersonen bleven met elkaar praten en fluisterden tegen de onderzoekers die hen van buiten de kamer bleven volgen. Hun gesprekken werden elektronisch opgenomen terwijl hun gedrag werd gevolgd met behulp van geheime spiegels.

Dingen begonnen te veranderen vanaf de vijfde dag. De gevangenen begonnen tekenen van stress en paranoia te vertonen. Ze praatten niet meer met elkaar en fluisterden alleen af en toe in de microfoon. Vanaf de negende dag werd het erger. Twee van de gevangenen begonnen door de kamer te rennen en zo hard te schreeuwen dat hun stembanden konden breken.

Het geschreeuw hield echter plotseling op, en toen was er een angstaanjagende stilte. Onderzoekers vreesden het ergste en besloten de kamer te openen. Maar ze hoorden een stem van binnenuit die zei dat ze niet langer vrij wilden zijn.

Op de vijftiende dag werd de kamer geopend, maar de resultaten waren afschuwelijk. Een van de gevangenen was dood. Ze waren allemaal ernstig verminkt, hun vlees was gescheurd en hun buik was opengesneden. Ze bleken ook hun eigen vlees te hebben gegeten.

Ze weigerden de kamer te verlaten en vochten terug met een kracht en agressie die ze niet hadden voordat ze in de kamer werden gezet. Ze waren bijna een bovenmenselijke kracht en scheurden door hun botten en spieren om weerstand te bieden aan het feit dat ze uit de kamer werden gehaald. Elk van hen beantwoordde dezelfde vraag op de vraag waarom ze het zichzelf aandeden.

De overlevende gevangenen toonden opmerkelijke kracht, buitengewone weerstand tegen drugs en kalmerende middelen, een onvoorstelbaar vermogen om in leven te blijven na dodelijke verwondingen en een wanhopig verlangen naar stimulerend gas. Onderzoekers ontdekten ook dat proefpersonen die in slaap vielen onmiddellijk stierven.

Met twee van de proefpersonen dood waren, werden de overlevende drie behandeld voor hun verwondingen en bereid om terug te keren naar de gaskamer. Binnen enkele ogenblikken onthulden de EEG-monitors echter dat alle proefpersonen hersendood waren. Vlak voordat de kamer werd verzegeld, viel een andere gevangene in slaap en stierf, terwijl de onderzoeker een andere doodschoot.

Voordat hij de laatst overgebleven proefpersoon fotografeerde, vroeg de onderzoeker wat hij was, waarmee hij zichzelf identificeerde als het kwaad dat in elke menselijke geest huisde en in bedwang werd gehouden door te slapen. Kort daarna schoot de onderzoeker hem dood en verdoezelde hij elk spoor van het experiment.

Wat heb je net gelezen?

Laat me je vertellen, dat experiment is niet echt gebeurd. Ja, het is helemaal verzonnen. Het was viraal toen het voor het eerst online verscheen. Mensen begonnen de authenticiteit ervan in twijfel te trekken (het debat gaat verder). Een deel van de reden waarom het zo geloofwaardig is, is dat het leger in het Sovjettijdperk bekend stond als onmenselijk en verschillende experimenten in het geheim uitvoerde. Deze was er echter niet een van.

Het Russische slaapexperiment is een internet-horrorverhaal dat voor het eerst op een Wiki-pagina verscheen in 2010. De auteur is onbekend, maar hun gebruikersnaam was Orange Soda. Wiki is een site waar gebruikers inhoud die op internet is gevonden, wijzigen om ze interessant, ongelooflijk, griezelig of grappig te maken. Zelfs de afbeeldingen van het Russische slaapexperiment die op internet te vinden zijn, zijn allemaal aangepaste versies van willekeurige browser-gegenereerde afbeeldingen.

Dergelijke horrorverhalen en afbeeldingen worden Creepypasta genoemd en zijn bedoeld om lezers bang te maken. Creepypasta’s zijn korte, door gebruikers gegenereerde inhoud die is gemaakt met de bedoeling mensen bang te maken met gruwelijke verhalen over paranormale activiteiten van de dood of buitenaardse gebeurtenissen. Een van die Creepypasta’s is het Russische slaapexperiment. Het werd zo populair dat velen geloofden dat het waar was. Maar wees gerust, zoiets heeft nooit plaatsgevonden, niet in Rusland of waar ook ter wereld.

Sovjet geheime experimenten

Ook al is dit slechts een Creepypasta, de Sovjet-Unie zat inderdaad achter een aantal geheime wetenschappelijke experimenten, te beginnen vanaf het begin van de 20e eeuw en door te gaan tot de Sovjet uit elkaar viel in de late jaren 80. De meeste van deze experimenten werden uitgevoerd door de Sovjet-geheime diensten, een inlichtingenafdeling van het Sovjetleger. Ze stonden niet alleen bekend als brutaal, maar ze aarzelden ook nooit om menselijke experimenten uit te voeren. De geheime diensten van de Sovjet-Unie waren verantwoordelijk voor enkele van de meest onsmakelijke en onethische menselijke experimenten. Dit was veel meer dan wat Noord-Korea of de VS zich konden voorstellen.

Een van de meest beruchte wetenschappelijke experimenten van de Sovjet geheime diensten was het giflaboratorium. Deze geheime onderzoeksfaciliteit werd opgericht door Ignatii Kazakov, een professor in de geneeskunde en werd geleid door Pavel Sudoplatov, luitenant-generaal. Deze faciliteit werd opgezet om vergiften te testen die werden ontwikkeld in een poging om het Westen aan te vallen. Het laboratorium werd in 1991 opnieuw geactiveerd. Er wordt aangenomen dat het nog steeds wordt gebruikt om dodelijke biologische wapens te maken voor geheime operaties in het Westen.

Het laboratorium was een centrum voor menselijke experimenten, waarbij de meeste proefpersonen politieke gevangenen waren. Deze experimenten waren bedoeld om een kleurloos en geurloos gif te ontdekken dat zelfs na de dood van het slachtoffer kon worden gedetecteerd. De meeste slachtoffers waren op slag dood. De vergiften die werden getest waren onder meer mosterdgas, digitoxin en curare. Het laboratorium was ook de plaats waar vermeende vijanden van Rusland naartoe werden gebracht om met deze dodelijke vergiften te worden geëxecuteerd.

Dit klinkt misschien niet zo griezelig als het Russische slaapexperiment, maar ze waren echt en doodsbang, zelfs de machtigste natie ter wereld van vandaag, de Verenigde Staten van Amerika. Het is geen wonder dat de VS niet toestonden dat de Sovjet-Unie te lang verenigd bleef.

Wereldrecord slaaptekort

Mensen hebben meer dan zeven dagen niet geslapen, of het nu voor een wedstrijd was of om in het Guinness Book of Records te komen. Randy Gardner, een middelbare scholier in Californië, bleef 11 opeenvolgende dagen wakker om in het Guinness Book of Records te komen. De jongeman ervoer een mistig geheugen en een slechte concentratie tijdens het 264 dagen durende experiment. Hij leed ook aan duizeligheid, wazige spraak, hallucinaties, paranoia en onduidelijke woorden. Hij vertoonde echter geen van de gruwelijke gedragingen van de Russische proefpersonen. Hij sliep 14 uur achter elkaar en werd wakker met een normaal gevoel, zonder langetermijneffecten van slaapgebrek. Hij miste de deadline en kwam daardoor niet in aanmerking voor het Guinness Book of Records. Dit was in 1964.

Guinness heeft deze categorie verwijderd omdat het dergelijke riskante experimenten niet meer wilde aanmoedigen. Maureen Weston, een Engelse vrouw die 18 dagen achter elkaar zonder rust sliep als onderdeel van een marathon in schommelstoelen, heeft het record voor langste ononderbroken wakker zijn. Ze werd niet kannibalistisch, scheurde haar buik niet open en at haar eigen vlees niet op. Tot op de dag van vandaag heeft ze het record in handen.

Wetenschappers hebben de effecten van slaaptekort voor altijd bestudeerd. Wij geloven in slaapexperimenten en zijn er altijd door geïntrigeerd. Niemand heeft echter ooit gehoord van een stimulerend gas dat een persoon een maand of langer wakker kan houden. Hoewel bekend was dat het Sovjetleger verschillende soorten gaskamers had om gevangenen te martelen, was het geen methode om ze dagenlang wakker te houden.

Slaaptekort

Dagenlang niet slapen kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, maar kan nooit iemand in een kannibaal veranderen. Er zijn effecten van slaaptekort, maar ze zijn subtiel en het duurt even voordat ze zichtbaar worden. Iedereen is zich bewust van het belang van een goede nachtrust. Na een dag hard werken willen we na een lange dag gewoon naar bed. We voelen ons overdag moe, suf, chagrijnig en moe als we ’s nachts niet genoeg slapen. Dit zijn de voor de hand liggende effecten van slaaptekort. Deze symptomen kunnen ernstigere gevolgen hebben als er geen rekening mee wordt gehouden.

Ons lichaam is als een machine. Het vereist elke nacht een paar uur slaap. Anders kan het last krijgen van een storing. Onze lichaamsfuncties worden aangetast als we gedurende een langere periode niet genoeg slaap krijgen. Zoals u kunt zien, kan slaapgebrek tot veel soorten ongelukken leiden. Slaaptekort kan net zo gevaarlijk zijn als rijden onder invloed. Gebrek aan slaap kan ook leiden tot ongelukken in fabrieksinstellingen met gevaarlijke machines. Zelfs de ramp in Tsjernobyl zou zijn veroorzaakt door slaapgebrek.

Er kunnen verschillende redenen zijn voor slaapgebrek. Een hectische levensstijl en ongezonde gewoonten zijn twee van de belangrijkste redenen voor slaapgebrek. De professionele concurrentie is tegenwoordig hevig en mensen nemen hun toevlucht tot alle middelen om hun ambities waar te maken, zelfs als dat betekent dat ze slechts twee uur slaap per nacht krijgen. Veel mensen hebben slaap secundair gemaakt. In plaats van te slapen, werken deze mensen liever. Dit kan een tijdelijke oplossing zijn voor professionele en carrièredoelen, maar het zal binnenkort leiden tot slaapgebrek.

Slaapstoornissen zoals slapeloosheid kunnen ook chronisch slaaptekort veroorzaken. Veel mensen gaan ervan uit dat slapeloosheid vanzelf zal verdwijnen. Maar slapeloosheid is een ernstige slaapstoornis die een juiste diagnose en behandeling vereist. Slaapapneu is een aandoening van de luchtwegen die slapeloosheid veroorzaakt. De keelspieren ontspannen en blokkeren de bovenste longen, wat een belemmerde ademhaling kan veroorzaken.

Er zijn veel behandelingen beschikbaar voor de meeste slaapstoornissen. Als het te wijten is aan een ongezonde levensstijl, moet het individu veranderingen aanbrengen in zijn / haar manier van leven.

Chronisch slaaptekort beïnvloedt onze lichaamsfuncties op verschillende manieren. Sommige ervan zijn:

Eetlust en gewichtstoename: Aanhoudend gebrek aan slaap is een grote reden achter een onjuiste eetlust en ongezonde gewichtstoename. Onze eetlust wordt gecontroleerd door twee hormonen, leptine en ghreline. Leptine vermindert de eetlust, terwijl ghreline de eetlust stimuleert. Gebrek aan slaap veroorzaakt hormonale onbalans, onderdrukt de productie van leptine en verhoogt de productie van ghreline. Dit kan leiden tot ongezonde gewichtstoename en een toename van de eetlust. De meeste mensen hebben de neiging om te denken dat een gebrek aan slaap zal leiden tot gewichtsverlies. Wat echter gebeurt, is het tegenovergestelde. Door hormonale onevenwichtigheden zal je gewicht stijgen als je voor een langere periode last hebt van slaaptekort.

Slecht cognitief functioneren: Gebrek aan slaap is vaak verantwoordelijk voor verschillende ongelukken, fouten en ongelukken. Dit komt omdat zonder voldoende slaap onze hersenen niet alert en scherp blijven. Onze hersenen laden op, consolideren en herstellen wat we gedurende de dag hebben geleerd terwijl we ’s nachts slapen. Zo worden herinneringen gevormd (denk aan de film Inside Out ?) Onze hersenen krijgen niet genoeg slaap om op te laden en zichzelf te herstellen of om herinneringen te creëren. Als we slaapgebrek hebben, hebben onze hersenen last van mistige herinneringen en een slechte concentratie. Als dit lang aanhoudt, worden we stom en functioneren we niet zo efficiënt als we zouden moeten.

Risico op ernstige gezondheidsproblemen: Slaaptekort verhoogt het risico op verschillende ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes, hartaanval en -falen, beroerte, nieraandoeningen, hypertensie en depressie. Chronisch gebrek aan slaap doodt ook de geslachtsdrift en maakt het moeilijk om een baby te verwekken. Als een persoon lange tijd niet genoeg slaapt, wordt zijn immuniteit ook verzwakt.

Moraal van het verhaal

Slaaptekort veroorzaakt verschillende gezondheidsproblemen; sommige zijn duidelijk, terwijl andere subtiel en langdurig zijn. Het veroorzaakt echter geen van de gedragingen die worden weergegeven in het Russische slaapexperiment. Maar dat betekent niet dat je moet proberen om lange tijd zonder voldoende slaap te gaan. Goede slaap is net zo noodzakelijk als voedsel en frisse lucht, en elke volwassene zou elke nacht minstens zeven uur moeten slapen. Een gezonde levensstijl, een gezond voedingspatroon en een ontspannen mindset zijn allemaal belangrijk voor een goede slaapkwaliteit.